Novosti

Na šta trebate obratiti pažnju prilikom odabira printera za ispis etiketa

Na tržištu postoje različiti printeri za ispis nalepnica iz rolne, kao i potrošnog materijala. Kupac koji nema iskustva s takvom tehnologijom vrlo lako može pogrešiti u odabiru potrebne opreme za svoje  potrebe, a da se ne savetuje sa stručnjacima, jer prilikom kupovine treba uzeti u obzir nekoliko činjenica.

Skup potrošni materijal

Cene potrošnog materijala mogu se razlikovati i do 200% za različite marke štampača. Cena rolne može biti niska, ali cena po samoj nalepnici je visoka zbog manjeg broja nalepnica na rolni.

Direkt termo printer ili termo transfer printer

Možda će vas lako „obmanuti“ i niža cena direkt termo printera sa mogućnošću ispisa na termo nalepnice. Pomoću svog termo elementa, termo transfer printer „zagreva“ i „rastapa“ crnu TTR traku-ribon, koji se otisne na etiketu, odnosno nalepnicu. S druge strane, direkt termo printer omogućava samo ravan termo ispis, a nedostatak je što se ne može štampati na trajnijim materijalima otpornima na toplinu i vlagu i druge uticaje. Puno puta u početku termo materijali (etikete) mogu biti dovoljni, ali sa proširivanjem delatnosti i pojavom potrebe za ispisom različitih materijala nalepnica, direkt termo printer se ne može „pretvoriti“ u termo transfer printer i potrebna je nabavka novog ili dodatnog printera.

Dovoljno visoka rezolucija printera

Na tržištu možete kupiti printere sa 200, 300 ili 600 dpi rezolucijom ispisa. Kad ispisujete sitni tekst na maloj nalepnici, za čitljiv tekst često je potreban printer od minimalno 300 dpi. Kupovina printera manje rezolucije ispisa doneće Vam dodatne troškove nadogradnje, a ponekad čak i zamenu, tj. potrebu za kupovinom novog printera – ukoliko nadogradnja nije moguća.

Servis, garancija i podrška lokalnog dobavljača

Kupovina printera putem distributera može vam uzrokovati glavobolju ukoliko ćete imati problem s dizajnom nalepnica, postavkama printera ili ukoliko printer iznenada prestane da radi. Kupovina printera od lokalnog predstavnika i ovlašćenog servisera biće Vam od koristi ukoliko ćete trebati i najmanji savet, od postavke ispisa do brže i jeftinije usluge.

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcisati i da bismo unapredili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvatam sve Ok!